Toprağın Saf Hediyesi: Zeytin Hasadı
Bir zeytin tanesinin yolculuğu bizi sizinle buluşturdu. İçinde binlerce yıllık geçmişi taşıyan bir zeytin tanesi toprağa düştü, filizlendi ve meyvelerini bize sunmaya başladı. Büyüdük, çoğaldık ve şimdi bu enfes lezzeti sizinle paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Hem de her sonbahar bu mutluluğumuz artarak devam ediyor. Ekim ayında başlayan zeytin hasadı için her sene ayrı bir heyecan yaşıyoruz: Zeytinyağının ilk akış anını görme heyecanı. Çünkü her damla zeytinyağıyla birlikte binlerce yıla uzanan duygu dolu bir geçmiş de bize ulaşıyor.
Bugüne kadar kaliteli ve damak zevkinize uygun bir zeytinyağı tüketmeniz için bilmeniz gereken birçok konuyu sizinle paylaştık. Sonbaharın geldiği bu günlerde ise hasat mutluluğunu sizinle birlikte yaşamak istiyoruz. Gelin, zeytin hasadı sürecine daha yakından bakalım ve Komili Zeytinyağı ailemizin bu tatlı hasat telaşına sizi de ortak edelim.
Verdiğimiz Emeğin Karşılığını Seviyoruz: Hasat Serüveni
Zeytin hasadından bahsederken bunu bir bayram gibi anlattığımızı fark etmiş olmalısınız. Çünkü bu coşkuyu yaşamak için tüm yıl toprağın bakımını yapar, zeytin ağacını zararlılardan korur ve ona can olacak suyu veririz. Zeytinin kendisine has bir takvimi vardır. Ocak ayında hasat tamamlanmışsa dip sürgünü, şubat ayında gençleştirme budaması, mart ayında ise zeytin zararlılarına karşı mücadele yapılır. Zeytine özel bu bakım, ekim ayına yani erken hasat zamanına kadar devam eder.
Erken hasat dönemi geldiğinde önce yeşil yani henüz olgunlaşmamış zeytinler toplanır ve altın sıvının elde edileceği fabrikalara taşınır. Kasım ayı ise zeytinin mordan siyaha doğru dönme yani olgunlaşma zamanıdır. Kasımdan mart ayına kadar yöresine göre hasat devam eder.